Jedan od najočekivanijih azijskih akcionih filmova ove godine, “Golden job” (Zlatni posao) reditelja Chin Ka-loka, koji tumači jednu od glavnih uloga u filmu, krenuo je sa distribucijom širom Azije, ali i cijelog svijeta. Film, koji je dijelom sniman i u Crnoj Gori, svojevrsni je reunion glumčke ekipe iz popularne akcione serije “Young & Dangerous”, koja je kasnije prerasla u franšizu od 6 filmova.

Nakon 25 godina glumci iz pomenute franšize, ovog puta potpisani i kao producenti i reditelji (Eric Tsang i Chin Kalok), snimali su uzbudljiv akcioni film pored atraktivnih durmitorskih puteva (od Mosta na Đurđevića Tari do serpentina iznad Pivskog jezera), pa do Kotorskih kanjica i Perasta, a dobar dio radnje dešava se na poluostrvu Sveti Stefan, gdje je za potrebe filma napravljena i vojna baza.

Production service za ovaj film radila je crnogorska firma Artikulacija Film, a za potrebe snimanja angažovan je veći broj filmskih radnika iz Crne Gore, brojne firme koje su radile na organizaciji transporta, smještaja i keteringa, do zahtjevne scenografije, kao i dio resursa Vojske Crne Gore.

Ovim projektom pokazali su se potencijali jednog važnog segmenta filmske industrije, koja osim finansijskog, ima i jak promotivni učinak za Crnu Goru.

Sinopsis filma “Golden job”: Grupa bivših plaćenika ponovno se ujedinjuje kako bi odradila epski zadatak – kradu kamion pun medicinske opreme i ljekova kako bi pomogli izbjeglički kamp u Africi. Ali kad otkriju da je kamion zapravo napunjen ukradenim zlatom, stara ekipa shvata da ih je dvostruko prešao jedan od njih i da je u sve uključena strana obavještajna agencija. Počinje pravi mali rat!