Sarajevo Film Festival i CineLink Industry Days objavljuju poziv za prijave na CineLink Drama 2018. Rok za podnošenje projekta je 5. mart 2018.

Posle veoma uspješnog poslednjeg izdanja CineLink Drama u avgustu 2017. godine, organizatori rade na širenju programa i grade platformu za razvoj visokokvalitetnog dramskog TV programa iz regiona bivše Jugoslavije i šire.

CineLink Drama ovim pozivom traži 6 novih TV serija koje se trenutno razvijaju i za koje je otvorena mogućnost prezentacije na CineLink Industry Days. Projekti mogu biti i u ranoj fazi produkcije, s tim da je neophodno da u prijavi imaju naznačeno ko su producent, scenarista i autor projekta. Moguće je priložiti tritment, a projektima koji uđu u uži krug naknadno će se tražiti dodatni materijali.

Odabrani projekti učestvovaće na četvorodnevnoj radionici za razvoj projekata CineLink u aprilu 2018. godine, gdje je planiran rad sa skript doktorima. Radionica podrazumijeva i analizu finansijskog i produkcionog plana projekata, postavljanje marketinških strategija i planova opšte prezentacije projekata, a sve to sa vrhunskim profesionalcima iz oblasti filma. Ekipa CineLink-a će u kontinuitetu pratiti projekte od aprila do jula mjeseca, kako bi se pripremilo njihovo učešće na CineLink Industry Days, koji se organizuju u avgustu, u sklopu 24. Sarajevo Film Festivala.

Učešće na CineLink Drama 2018 pruža mogućnost da autori razvijaju projekat uz rad sa istaknutim filmskim profesionalcima, istraže oblast TV produkcije, obezbijede međunarodnu vidljivost projekta.

Pravo prijave imaju projekti iz Albanije, Jermenije, Austrije, Azerbejdžana, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Kipra, Gruzije, Grčke, Mađarske, Kosova, Makedonije, Malte, Moldavije, Crne Gore, Rumunije, Srbije, Slovenije i Turske.

Poziv za prijave možete pogledati OVDJE.