Povodom dodjeljivanja 30. Evropske nagrade za film (European Film Award), Evropska filmska akademija (EFA) pokrenula je kampanju kojom poziva mlade filmske profesionalce da postanu njeni članovi. “Želimo da ohrabrimo mlade kolege da aktivno učestvuju u našoj Akademskoj zajednici i njenim aktivnostima”, kaže Agnieszka Holland, predsjednica Upravnog odbora EFA. Kampanju vode filmski reditelji Ken Loach (Velika Britanija) i Małgorzata Szumowska (Poljska).

Mladi filmski profesionalci koji žele da se pridruže grupi od preko 3.000 članova Evropske filmske akademije moraju biti filmski stvaraoci iz Evrope, mlađi od 36 godina. Jedan od uslova je i da su radili na barem jednom dugometražnom filmu (igrani, animirani ili dokumentarni, preko 70 minuta) koji je bio prikazan u zvaničnoj međunarodnoj selekciji barem jednog filmskog festivala akreditovanog od strane FIAPF-a. Sve aplikacije moraju biti podržane od strane jednog člana EFA.

Prijavni formular može se preuzeti ovdje, a dodatne informacije mogu se dobiti na zvaničnoj internet stranici Evropske filmske akademije.