Kratkometražni kreativni dokumentarni film “Separation, Vivid Dreams”, producentkinje i umjetnice Bojane Radulović, imaće svjetsku premijeru na prestižnom DOK LEIPZIG festivalu u okviru takmičarske selekcije Next Masters.

Rediteljka i scenaristkinja ovog filma je i učesnica ovogodišnje debate “Meet the Filmmakers” na temu “Post Yugoslavia – New nationalisms”, čiji moderator je direktor selekcione komisije Dok Leipzig- a Ralph Eue. 61. festival Dok Leipzig se održava od 29. oktobra do 4. novembra.

Nakon svjetske premijere, film će imati holandsku premijeru na najvećem i najprestižnijem evropskom festivalu dokumentarnog filma IDFA, u okviru Paradocs takmičarske selekcije. Autorka je takođe i učesnica IDFA akademije.  31. festival IDFA se održava od 14. do 25. novembra u Amsterdamu, Holandija.

U poetičnoj kadenci, autorka filma istražuje šta znači biti bez korijenja, uprkos tome što ima dom. Zaglavljena između prošlosti obilježene ratom i budućnosti u kojoj se ne nazire mogućnost prosperiteta, ostavljena na milost i nemilost međunarodnim zbivanjima i političkim promjenama.

Film “Separation, Vivid Dreams” je nastao u koprodukciji Crne Gore i Belgije. Producent filma je crnogorska producentska kompanija “Code Blue Production”, dok je belgijski manjinski koproducent “Nameless productions” iz Liege-a, Belgija.

Sliku i zvuk potpisuju Thierry Detaille i Bojana Radulović, montažu Marie Hélène Mora, scenografiju Tijana Trailović i Bojana Radulović, kolor korekciju Benjamin Dontaine, dizajn zvuka Charlie Dub i Marie-Hélène Mora. Dizajner postera je Nikola Radonjić.

Film su podržali Wallonie Image Production, Centre de l’Audiovisuel à Bruxelles, Visible Film i Filmski centar Crne Gore.