U okviru 42. Filmskog festivala u Montrealu (Festival des Films du Monde) 1. septembra je održana međunarodna premijera filma “Između dana i noći” reditelja Andra Martinovića.

Film “Između dana i noći” prikazan je u takmičarskoj selekciji za debitantski film, u izboru 19 ostvarenja od više stotina prijavljenih filmova u ovoj kategoriji.

Riječ je o tri priče o ocu i sinu u tri vremenska razdoblja: pred kraj Drugog svjetskog rata, u vrijeme pada Berlinskog zida i nakon raspada Jugoslavije. U svakoj od priča, otac i sin će se naći u osobenim, graničnim situacijama, u kojima dolazi do preispitivanja sopstvene egzistencije.

 

 

Nakon projekcije u Montrealu, uslijedio je razgovor autora Andra Martinovića sa publikom u bioskopu Odeon u Latinskom kvartu, koji je bio domaćin programa First Fiction Film World Competition.
Autor filma “Između dana i noći” Andro Martinović je do sada režirao nekoliko nagrađivanih kratkometražnih filmova i dokumentarni film “Crna Gora i Veliki rat” (u saradnji sa Brankom Baletićem). Direktor je Crnogorske kinoteke i predavač na Fakultetu vizuelnih umjetnosti.