Panevropska mreža European Film Promotion (EFP) poziva zainteresovane crnogorske glumce da se prijave za učešće u programu Shooting Stars.

Cilj programa koji će biti realizovan tokom Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu 2019. godine je predstavljanje glumačkih talenata široj kinematografskoj javnosti.

Na osnovu propozicija EFP, mogućnost prijavljivanja imaju crnogorski glumci/glumice do 35 godina starosti, koji su već započeli uspješnu karijeru u svojoj zemlji, imali glavnu ulogu u igranom filmu crnogorske ili inostrane produkcije, koji je prvi put javno prikazan u periodu od dvije godine prije ovog izbora, te da su spremni za rad u međunarodnim okvirima.

Od kandidata se očekuje napredno znanje engleskog jezika i odlučnost da sarađuje u svim press i promotivnim aktivnostima tokom obaveznog prisustva u Berlinu od 8-12. februara 2019. godine.

Takođe, prednost će imati glumac/glumica čija su uloga ili film nagrađeni u Crnoj Gori, odnosno ako je njihov film dobro poznat (selektovan na različitim festivalima, prikazan u nekoliko zemalja), a posebno ukoliko je kandidat glumio u filmu koji izlazi 2019. godine, kako bi se otvorile mogućnosti za promociju.

Aplikacioni formular, sa obaveznim prilozima, neophodno je dostaviti do 1. oktobra 2018. godine na adresu:

JU Filmski centar Crne Gore
Ulica 13. Jula
(zgrada Čelebić, prvi sprat)
81000 Podgorica
Sa naznakom: Za konkurs Shooting stars, European Film Promotion.

Predselekciju jednog kandidata u Crnoj Gori vrši Filmski centar Crne Gore, na osnovu ovog konkursa, a shodno pravilima EFP.

U slučaju odabira, kandidat je u obavezi da do 5. oktobra 2018. godine na istu adresu i s istom naznakom, dostavi dodatne materijale, čiji popis se nalazi ovdje. 

European Film Promotion može za potrebe marketinške kampanje koristiti dostavljene fotografije bez obaveze plaćanja autorskih prava i drugih naknada.

O finalnom izboru kandidata odlučuje međunarodni ekspertski žiri European Film Promotion.

Ukoliko crnogorski kandidat bude odabran, Filmski centar Crne Gore, osim troškova kandidature, sufinansiraće put, boravak i promotivne aktivnosti u Berlinu.

Više informacija možete dobiti upitom na mejl info@fccg.me.