LES ARCS INDUSTRY VILLAGE je programski segment Filmskog festivala Les Arcs koji je posvećen nezavisnom evropskom filmu. Ovaj programski segment ove godine realizuje svoje deseto izdanje, tokom trajanja festivala – od 15. do 22. decembra 2018.

Les Arcs Industry Village ima za cilj da podrži filmske projekte iz cijeIe Evrope, otvarajući prostor za nova umrežavanja i stvaranje novih ideja. Svake godine, preko 500 profesionaaca u ovoj oblasti (producenti, agenti prodaje, distributeri, finansijeri, predstavnici fondova) razmjene iskustva i aktivno učestvuju na festivalu.

Poziv je upućen zainteresovanim autorima i producentima koji sa svojim filmom u fazi razvoja mogu ući u izbor od 20 projekata koji se predstavljaju na festivalu, upravo preko Les Arcs Industry Village-a. Ovo je prilika da se ugovore koprodukcije, pronađu novi finansijeri odabranih filmova, a sve kroz trodnevne sastanke, konferencije i druge networking aktivnosti.

Les Arcs Industry Village traje od 15. do 18. decembra. Program se sastoji od više segmenata i to:

  • Coproduction Village – koprodukcioni market za projekte u fazi razvoja,
  • Talent Village – 7 do 10 filmskih projekata u fazi razvoja za svršene diplomce filmskih škola ili mlade autore koji su imali zapažene uspjehe sa svojim kratkim filmovima,
  • Work in Progress – prikazivanje segmenata filmskih projekata u fazi postprodukcije, a koji su u potrazi za novim finansijerima, agentima prodaje, distributerima ili fondovima,
  • Eurimages Lab Project Award – gdje se dodjeljuje nagrada u iznosu od 50000 eura za inovativan rad na projektu
  • Polish Focus –  program za odabranu zemlju gosta, ove godine je u fokusu Poljska i
  • Prateće aktivnosti – žurke, druženja, filmovi.

Na Les Arcs Industry Village mogu se prijaviti igrani, animirani i dokumentarni filmovi minimalnog trajanja od 75 minuta koji su u fazi razvoja. Glavni producent mora biti sa područja Evrope, a reditelj filma koji se prijavljuje mora imati snimljen dugometražni ili zapažen kratkometražni film. Producent mora tražiti i druge izvore finansiranja, a već obezbijeđena sredstva za projekat uzimaju se kao prednost tokom razmatranja prijava.

Rok za prijavu na Coproduction Village je 13. septembar 2018., dok je za segment Work in Progress rok 16. oktobar 2018. Detaljnije informacije mogu se dobiti na zvaničnoj internet stranici.

Pravila za prijavljivanje za svaki od prethodnih mogu se preuzeti ovdje. Prijave se vrše putem linka https://project.lesarcs-filmfest.com/en/identification