U manjinskoj koprodukciji, dugometražnom igranom filmu “Sin”, scenaristkinje i rediteljke Ines Tanović, dvoje mladih glumaca iz Crne Gore, Lidija Kordić i Lazar Dragojević, imaće značajne uloge.

Film “Sin” je savremena drama o tinejdžeru Armanu i njegovoj potrazi za ljubavlju unutar porodice koja je četiri godine nakon njegovog usvajanja dobila i biološkog sina. Radnja se odvija u današnjem Sarajevu.

Trenutno se završavaju neposredne pripreme za snimanje ovog dugometražnog igranog filma, koji je regionalna koprodukcija Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Slovenije.

Film “Sin” autorke Ines Tanović podržan je od strane Filmskog centra Crne Gore na konkursu za manjinske koprodukcije 2017. godine, a nedavno je dobio podršku od strane fonda Savjeta Evrope – Eurimages-a.

Ostale uloge u filmu tumačiće glumci iz cijelog regiona: Dino Bajrović, Uliks Fehmiu, Snežana Bogdanović, Emir Hadžihafizbegović, Jasna Ornela Bery i mnogi drugi. Direktor fotografije je Mitja Licen. Koproducent filma iz Crne Gore je Veliša Popović i kompanija Cut-Up.

Lidija Kordić i Lazar Dragojević su studenti na sarajevskoj Akademiji za scenske umjetnosti.

Početak snimanja filma “Sin” zakazan je za 23. septembar u Sarajevu.