Kratki igrani film „Peloid’’, scenariste i reditelja Bojana Stijovića, i koscenariste, Stefana Boškovića, osvojio je nagradu za najbolji film u selekciji Srbija/region na Međunarodnom festivalu kratkometražnog filma „Filmski front“ u Novom Sadu.

U ocjeni stručnog žirija, koji su činili Ana Nedeljković, rediteljka, Ivan Velisavljević, dramaturg i Josip Lukić, reditelj, navodi se da je riječ o “duhovitom filmu, u kom se ogleda stilska ujednačenost i dramaturgija koja drži gledaoce u neizvjesnosti do posljednje scene”.

Film ,,Peloid’’ je snimljen u produkciji Artikulacija Film-a iz Podgorice. To je ujedno i prvi projekat koji je realizovan od sredstava dobijenih na konkursu Filmskog centra Crne Gore.

Film prati Romana, profesora klavira u srednjoj školi. Nakon što ostane bez posla, ubrzo se i razvodi.  Odlazi na putovanje u Institut za fizikalnu medicinu, u dugo odlaganu posjetu ocu kojeg nije vidio godinama. Ispostaviće se da to nije samo obična posjeta. U filmu glume Stefan Bošković, Ljubomir Đurković i Jovana Vujošević.