Dugometražni dokumentarni film “Posljednji nomad”, reditelja Petra Glomazića i produkcijske kompanije CUT-UP, selektovan je za jedan od najznačajnijih koprodukcionih foruma “When East Meets West”. Producenti filma su Biljana Tutorov i Veliša Popović.

Na devetom izdanju foruma koji se održava od 20. do 22. januara 2019. godine, predstaviće se 22 filmska projekta iz 14 zemalja, od ukupno prijavljenih 299 projekata.

Forum se održava tokom internacionalnog filmskog festivala u Trstu, a tokom nekoliko dana trajanja organizuju se mnoge prezentacije, radionice, seminari, pitching sesije, panel diskusije i dr.  Tokom prethodnih osam godina “When East Meets West” postao je jedno od nezaobilaznih mjesta susreta i razmjena iskustava evropskih kinematografija. Ove godine fokus će biti stavljen na zemlje Centralne i Istočne Evrope i zemlje Beneluksa, i okupiće preko 400 filmskih profesionalaca iz cijelog svijeta.

Projekat “Posljednji nomad” je podržan na ovogodišnjem konkursu Centra za sufinansiranje proizvodnje dugometražnih dokumentarnih filmova. Komisija je naznačila da se radi o ozbiljno promišljenom projektu sa originalnim autorskim pristupom, punim iskrenog poetskog naboja, uz jasnu rediteljsku viziju u kojoj se osjeća posvećenost autora i njegova ljubav prema prirodi i čovjeku.