Međunarodni festival kratkog filma u Hamburgu – HAMBURG INTERNATIONAL SHORT FILM FESTIVAL poziva filmske producente i autore da prijave svoje filmove na 34. izdanje festivala.

Od svog osnivanja, ovaj festival slavi kratke filmove kao posebnu nezavisnu umjetničku formu, a ujedno pruža mogućnost filmskim stvaraocima iz cijelog svijeta da komuniciraju sa njemačkom publikom i jedni sa drugima.

Promovisanje kratkog filma kao umjetničke forme, podrška nezavisnoj produkciji, te otkrivanje i promocija novih talenata u ovoj oblasti su osnov Međunarodnog festivala kratkog filma u Hamburgu, ali i njegova stalna misija. Kao dio Hamburgske agencije za kratki film (KFA – The Hamburg Short Film Agency) festival ima mogućnost da putem globalne distribucije promoviše i plasira autore kratkih filmova na svjetsko tržište.

HAMBURG INTERNATIONAL SHORT FILM FESTIVAL okupi oko 14000 posjetilaca, koji imaju mogućnost da pogledaju blizu 400 filmova iz međunarodne i nacionalne takmičarske selekcije, a samim tim je, uzimajući u obzir i godine postojanja, jedan od važnijih događaja u oblasti fimske umjetnosti u svijetu.

Poziv za prijave na 34. HAMBURG INTERNATIONAL SHORT FILM FESTIVAL mogu se naći na zvaničnom sajtu festivala. Ovogodišnje izdanje održaće se od 5. do 11. juna, a rok za podnošenje prijava je 16. februar 2018.