Deveti po redu ONE TAKE FILM FESTIVAL održaće se u Zagrebu, od 19. do 21. oktobra 2018. godine, a festival poziva sve zainteresovane autore i producente da prijave svoje filmove za ovogodišnje izdanje.

Pravo učešća u konkurenciji imaju filmovi nastali poslije 1. januara 2016. godine.

U zvaničnoj konkurenciji ONE TAKE FILM FESTIVALA prikazuju se isključivo filmovi snimljeni u jednom kadru. Trajanje filma nije ograničeno.

Na festivalu mogu učestvovati igrani, dokumentarni i eksperimentalni filmovi, te muzički i reklamni spotovi. Filmove za selekciju šalju se u video formatu (mp4, mov, avi, wmv) na jedan od dva načina:

  • fizički (DVD-Data, USB Drive, SD Card, itd.) zajedno s ispunjenom i svojeručno potpisanom prijavom poslati na adresu ONE TAKE FILM FESTIVAL, Trg žrtava fašizma 14, 10000 Zagreb ili
  • postaviti na online servis po izboru (npr. Dropbox ili Copy) te poslati link za preuzimanje s odgovarajućom ispunjenom i digitalno potpisanom prijavom u PDF-u na e-mail adresu submissions@onetakefilmfestival.com

Pravila za prijavljivanje mogu se pročitati ovdje.

Rok za podnošenje prijava produžen je na 1. jul 2018. godine, a detajnije informacije mogu se dobiti na zvaničnoj internet stranici festivala.