Prvo izdanje CINEIndustry Film Marketa ove godine će se održati u Skoplju 16. 17. novembra, a u sklopu CINEDAYS festivala evropskog filma.
CINEDAYS Festival of European Film najveći je filmski festival u Makedoniji, a posvećen je promociji mladih i talentovanih evropskih filmskih autora i to kroz dvije velike takmičarske selekcije, kao i prikazivanja filmova najznačajnijih savremenih reditelja.

Distributerima, agentima prodaje i prikazivačima će u okviru CINEIdustry Film Marketa biti prezentovani dugometražni filmovi iz balkanskih zemalja, koji su selektovani od strane stručnog žirija. Prezentacije se realizuju u formi pitching sesija na engleskom jeziku.Poziv je otvoren za sve produkcijske kuće i filmske stvaraoce sa Balkana, a odnosi se na dugometražne filmove koji su u završnoj fazi postprodukcije ili su završeni tokom poslednjih 12 mjeseci, s tim da još uvijek nemaju agenta prodaje i imaju prava za bioskopsko i VOD prikazivanje.

Festival pokriva troškove noćenja i prevoza za učesnike (dva predstavnika po svakom odabranom projektu).

Rok za podnošenje prijava je 15. seprembar 2018. godine, a detaljnije informacije, kao i pravila za prijavljivanje mogu se naći ovdje.

Zvanična selekcija biće objavljena 1. oktobra 2018. godine.