East Doc Platform je najveća platforma za koprodukciju, finansiranje i distribuciju prilagođena dokumentarnim filmovima centralne i istočne Evrope. Svake godine umrežava se oko 120 istočnoevropskih filmskih producenta sa brojnim producentima, emiterima, distributerima i festivalskim programerima iz cijelog svijeta.

Novo izdanje East Doc Platform održaće se od 9. do 15. marta 2019. godine u Pragu (Češka), a rok za prijave projekata je 12. novembar 2018.

Dugometražni filmski projekti mogu se prijaviti na 18. izdanje East Doc Foruma koji će se održati 14. i 15. marta 2019. Transmedia i VR projekti prezentuju se na East Doc Interactive pitching-u, koji je dio Foruma. Kratki filmovi mogu se prijaviti na East Doc Shorts.

Od 2001. godine, vise od 170 dokumentarnih filmova snimljeno je uz podršku East Doc Foruma, među kojima su mnogi i nagrađivani (Over the LimitWhen the War Comes,Ukrainian SheriffsThe Russian Job, Sofia’s Last Ambulance, The Domino Effect, Blind Loves or Rabbit à la Berlin).

EAST DOC PLATFORM organizuje Institut za dokumentarni film u saradni sa One World International Human Rights Documentary Film Festivalom.

Detaljnije informacije mogu  se naći na zvaničnoj internet stranici www.dokweb.net.