EFP FUTURE FRAMES predstavlja deset izuzetnih mladih reditelja iz Evrope sa njihovim najnovijim radom na Međunarodnom filmskom festivalu u Karlovim Varima (KVIFF) u Češkoj.

EFP FUTURE FRAMES predstavlja novu evropsku kinematografiju i njene perspektivne mlade režisere. Preporučeni od strane organizacija članica EFP-a i selektovani od strane KVIFF art tima, deset izuzetnih filmskih studenata i diplomaca iz filmskih škola širom Evrope učestvovaće u trodnevnom programu postavljenom tako da učesnicima olakša njihov put ka međunarodnoj filmskoj sceni. Osim predstavljanja i diskutovanja o njihovim filmovima na KVIFF-u, mladi profesionalci će, takođe, prisustvovati ekskluzivnom masterclassu sa jednim međunarodno priznatim filmskim stvaraocem, a imaće i sastanke sa menadžerima filmskih festivala, agentima prodaje, producentima i drugim predstavnicima filmske industrije.

Kako postati dio EFP FUTURE FRAMES:

• Program je otvoren za studente i diplomce filmskih škola (2017/18).
• Film mora biti proizveden 2017. ili 2018. i mora biti premijerno prikazan nakon 1. avgusta 2017. godine
• Film je kratki ili srednjemetražni (do 60 minuta)
• Film se premijerno prikazuje u Češkoj
• Mogućnost prisustva na KVIFF (od 1. do 5. jula 2018. godine)

Ako su svi uslovi ispunjeni, zainteresovani mogu kontaktirati EFP predstavnika za Crnu Goru i prijaviti se za EFP FUTURE FRAMES najkasnije do 9. marta 2018. godine. Tekst poziva može se preuzeti ovdje.