Meeting Point – Vilnius” je međunarodni događaj iz oblasti audiovizuelne industrije koji ima za cilj otkrivanje, razvoj i podršku evropskim filmskim talentima i njihovim novim debitantskim filmovima. Okupljajući preko 250 filmskih profesionalaca u okviru Vilnius Film Festivala, MPV nastoji stvoriti što bolju mrežu između različitih evropskih makroregiona: od baltičkih do jugoistočnih, od Kavkaza do Zapadne Evrope.

“Meeting Point – Vilnius” se sastoji od četiri glavna programa:

The Work in Progress pitching section “COMING SOON”

20 odabranih debitantskih filmova u kasnoj fazi razvoja ili postprodukciji imaće mogućnost da svoje projekte predstave mentorima, sa kojima će imati i pojedinačne konsultacije. Igrani, dokumentarni i animirani dugometražni filmovi koji će biti završeni i premijerno prikazani u period od aprila do decembra 2019. godine, pozvani su da se prijave na “Coming Soon”. Detaljnije o prijavi možete pročitati ovdje.

Industry Screening platform

Platforma koja je posvećena festivalskim programerima, distributerima, agentima prodaje i urednicima. Ovdje će se uključiti i 5 odabranih projekata iz “Cooming Soon”-a. Detaljnije o prijavi možete pročitati ovdje.

Paneli i razgovori

Panel diskusije će biti posvećene najnovijim trendovima marketinga, prodaje i distribucije filma. Posebna pažnja biće posvećena razvoju filmskih festivala. Istovremeno, o najaktuelnijim temama audiovizuelne industrije biće diskutovano u inspirativnim razgovorima sa autorima i filmskim profesionalcima.

Talents Nest

Nova inicijativa za razvoj talenata u okviru MPV-a ima za cilj istraživanje i podršku novih stručnjaka iz baltičkih zemalja, Bjelorusije, Ukrajine i zemalja Kavkaza.

Rok za prijave na programe “Coming Soon” i “Industry Screening Platform” je 6. februar 2019. godine.

Kontakt e-mail za dodatne informacije je: industry@kinopavasaris.lt