Međunarodni filmski festival u Edinburgu i ove godine poziva filmske stvaraoce da prijave svoje filmove na 72. izdanje festivala. Kao jedan od najstarijih na svijetu, EDINBURGH INTERNATIONAL FILM FESTIVAL britanskoj publici i gostima i ove godine donosi vrhunske filmove iz cijelog svijeta. EIFF ima za cilj da predstavi razvoj svjetske kinematografije promovisanjem najkreativnijih i najinovativnijih produkcija, ali i da aktuelne filmske radnike iz cijelog svijeta stavi u lokalni, nacionalni i međunarodni fokus i obezbijedi dinamičnu platformu za njihovu promociju, umrežavanje i nove angažmane.

Ovogodišnje izdanje festivala biće održano od 20. juna do 1. jula u Edinburgu.

EIFF je posebno zainteresovan za filmove stvaralaca u usponu, čiji rad manifestuje stilsku smjelost, snagu forme i ambiciju da se film tretira i koristi na način koji odstupa od klišea.

Uputstva za podnošenje online prijava za ovogodišnji EDINBURGH INTERNATIONAL FILM FESTIVAL mogu se naći OVDJE, a dodatne informacije moguće je dobiti putem mejla submissions@edfilmfest.org.uk. Rok za podnošenje prijava je 15. februar 2018.