Film Music Contest – FMC je jedinstveno međunarodno takmičenje za stvaraoce izvorne filmske i televizijske muzike, primarno usmjereno na muzičke kompozitore, bendove, muzičare, producente, soliste, autore kratkih filmova, videa i grafike bez ograničenja uzrasta, nacionalnosti i države boravka.

Glavni cilj FMC-a je da profesionalcima i mladim autorima filmske muzike otvori mogućnost plasiranja svog stvaralaštva u međunarodno takmičarsko okruženje.

Na projektu je angažovan međunarodni žiri koga čine stručnjaci u ovoj oblasti iz različitih zemalja i to poseban žiri za muzičko, te poseban žiri za filmsko takmičenje. Projekat FMC – kao jedini svoje vrste bio je predstavljen međunarodnim partnerima, filmskim nacionalnim centrima kao i delegacijama iz raznih zemalja svijeta na 71. Kanskom festivalu i marketu.

Ovim takmičenjem nastoje se stvoriti nove međunarodne veze sa institucijama kulture, filmskim i stvaraocima filmske muzike, kao i jačanje međunarodnih odnosa.

Finale Film Music Contest-a će se održati u Košicama (Slovačka). Prijave se vrše do 25. oktobra, a detaljnije informacije mogu se dobiti ovdje.