Međunarodni festival dokumentarnog filma – SHEFFIELD DOC FEST 2018 poziva autore i producente da prijave svoje filmove na ovogodišnje izdanje koje će biti održano od 7. do 12. juna u Šefildu (UK).

Sheffield Doc Fest je otvoren za sve sektore filmske i medijske produkcije, a podržava prijave dokumentarnih filmova nezavisnih filmskih stvaraoca, profesionalaca, debitanata, multimedijalnih umjetnika, udruženja, distributera, medijskih institucija i obrazovnih ustanova.

Filmski program Sheffield Doc Festivala nudi filmskim stvaraocima ozbiljnu platformu za plasiranje svojih filmova kroz jedan od vodećih svjetskih događaja u oblasti dokumentarnog filma i omogućava publici da pogleda velike svjetske, međunarodne, evropske i britanske premijere.

Festival prikazuje više od 180 filmova iz cijelog svijeta – kako dugometražne, tako i srednjemetražne i kratke. Kratki filmovi ne smiju biti duži od 40 minuta, uslov za srednjemetražne je trajanje od 41 do 59 minuta, dok se za dugometražne uzimaju filmovi preko 60 minuta.

Uputstva za podnošenje online prijava za Sheffield Doc Fest i rokovi mogu se naći na zvaničnom sajtu festivala, a dodatne informacije mogu se dobiti putem mejla filme@sidf.co.uk