Treće izdanje programa ProPro, koji je inicijativa Austrijskog Film Instituta, biće organizovano u junu 2019. godine u Beču, sa ciljem da ohrabri snažnije djelovanje žena u oblasti filmske produkcije.

ProPro radionica pomoći će prijavljenim producentkinjama da razviju filmske projekte ili da unaprijede poslovne strategije svojih producentskih kuća. Uz podršku brojnih evropskih institucija i organizacija iz oblasti filma, ovaj program će olakšati grupi producentkinja iz šire međunarodne zajednice da se umreže i istaknu na filmskom tržištu. One će proći radne sesije sa mentorima – stručnjacima u oblasti filma, koji će im dati sugestije u vezi sa daljim razvojem projekata koje razvijaju. Učesnice će takođe proći trening o unapređivanju liderskih sposobnosti, koji takođe ima za cilj da ih ohrabri da razmišljaju o velikom planiranju karijere i strategijama za uspjeh.

Tražena dokumentacija sa aplikacionim formularom šalje se na e-mail adresu propro@filminstitut.at. Detaljnije informacije o programu i potrebnoj dokumentaciji mogu se naći ovdje.

Rok za podnošenje prijava je 18. novembar 2018. godine.