U toku su prijave za petu po redu radionicu ParisDOC Works in Progress 2018 koja će biti održana 26. i 27. marta u Parizu.

ParisDOC – Works in Progress je platforma namijenjena razvoju strategija distribucije i plasmana dugometražnog dokumentarnog filma. Organizuje se tokom Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Cinéma du réel. Riječ je o dvodnevnom događaju tokom kojeg reditelji i producenti sa projektom u završnoj fazi (rough cut, post-produkcija) imaju priliku da predstave svoj film pred međunarodnim stručnjacima iz oblasti filma: predstavnicima televizija i bioskopa, programskim menadžerima festivala, distributerima, agentima prodaje itd.

ParisDOC – Works in Progress predstavlja svojevrsnu platformu za razmatranje filmskih projekata, diskusiju o njima i planiranje plasmana. Naime, prikazivanje prijavljenih filmova u završnoj fazi prate razgovori između producenata i/ili filmskih radnika i industrijskih profesionalaca koji će pružiti konsultacije, strateške savjete i priliku za uspostavljane saradnje.

ParisDOC Works in Progress je jedinstvena prilika za nosioce projekata da planiraju svoju karijeru u kreativnom okruženju, a profesionalcima iz industrije da otkriju nove i uzbudljive projekte u završnoj fazi produkcije.

Ukoliko ste profesionalac angažovan na poslovima vezanim za distribuciju i emitovanje filmova: programski menadžeri festivala i TV-a,  agenti prodaje, distributeri, za učešće na ParisDOC Work in Progress 2018 radionici možete uputiti prijavu putem mejla: cinereel-parisdoc@bpi.fr

Ukoliko ste nosilac projekta: reditelj i/ili producent možete se prijaviti OVDJE.

Prijave se mogu podnijeti do 9. februara 2018. godine, a ovdje možete preuzeti PRAVILA za prijavljivanje.