Filmski centar Crne Gore u saradnji sa Evropskom filmskom akademijom (EFA) organizuje 12. po redu izdanje programa umrežavanja filmskih profesionalaca, pod nazivom A SUNDAY IN THE COUNTRY – Montenegro. Program će se održati od 21. do 24. aprila u Baru.

Program je namijenjen mladim filmskim profesionalcima koji će u prijatnom ambijentu nadomak Bara, imati prilike da se bolje upoznaju, razgovaraju o svojim projektima u nastajanju i razmijene iskustva, uspostave saradnju i planiraju eventualne zajedničke aktivnosti u narednom periodu.

Deset učesnika programa A Sunday in the Country, zajedno sa mentorima i predstavnicima Filmskog centra Crne Gore i Evropske filmske akademije, predstaviće se kolegama iz Evrope, a imaće priliku da prezentuju svoje projekte i planove u vezi sa razvojem, produkcijom i plasmanom.  Tokom vikenda u Baru, učesnici će biti u prilici da kolegama pokažu i svoje dosadašnje filmove i audiovizuelne radove, a pored toga im ostaje slobodno vrijeme za umrežavanje i relaksaciju.

Mentori na ovogodišnjem A Sunday in the Country programu su producentkinja Ada Solomon (Rumunija) i Jukka Pekka Laakso, direktor Tampere Film Festivala (Finska).

Učesnici programa A Sunday in the Country – Montenegro su: Carolina Cavalli (Italija), Mo Harawe (Somalija), Norika Sefa (Kosovo/Češka), Gana Čomagić (Crna Gora), Bojan Stijović (Crna Gora), Andrija Mugoša (Crna Gora), Charles Newland (Velika Britanija), Eleonora Veninova (Sjeverna Makedonija), Tadeusz Lysiak (Poljska) i Ceylan Ozun Ozcelik (Turska).

Projekat organizuju Filmski centar Crne Gore i Evropska filmska akademija. Koordinatori programa su Marija Nikčević (FCCG) i Sandra Leege (EFA).