Film “Grudi” u režiji Marije Perović imaće bioskopsku premijeru u Crnoj Gori 22. januara 2020. u 20 sati u bioskopu Cineplexx Delta City u Podgorici, a na bioskopskom repertoaru širom Crne Gore naći će se od 23. januara.

Beogradska premijera filma “Grudi” zakazana je za 5. februar u 20 sati u Kombank dvorani, a na bioskopskom repertoaru biće od 6. februara.

Film “Grudi” nastao je po predlošku istoimene serije i predstavlja zajednički regionalni projekat, uz učešće produkcijskih kuća iz Crne Gore, Hrvatske i Srbije – Open Box Studio, Meander film, Mitropa, Visionary Thinking, kao i potporu Filmskog centra Crne Gore i Hrvatskog audio-vizuelnog centra.

Scenario je napisala Vladislava Vojnović po ideji Marije Perović. Producentkinje filma su Marija Perović i Dubravka Drakić, direktor fotografije je Dušan Grubin, montažerka Nataša Pantić, scenografkinja Dragana Baćović, a kostimografkinja Tijana Todorović.

Uloge tumače: Marija Škaričić, Vojin Ćetković, Nada Šargin, Dubravka Drakić, Mira Banjac, Peđa Bjelac, Jelena Đukić, Danilo Lončarević, Branimir Popović.

Film “Grudi” imao je svjetsku premijeru na 33. Filmskom festivalu Herceg Novi – Montenegro Film Festival. Dobio je Specijalno priznanje žirija na Filmskom festivalu “Seanema” u Ulcinju. Takođe, prikazan je Filmskom festivalu u Kotbusu i na festivalu Valjevski filmski susreti.

Serija “Grudi” u režiji Marije Perović dobila je prestižnu Specijanu nagradu žirija na Seoul International Drama Awards u Seulu, najvećem svjetskom televizijskom festivalu.

Trejler filma možete pogledati ovdje: