Cineplexx Delta City je dio Cineplexx International grupe sa sjedištem u Beču. Cineplexx International osnovan je 2009. godine, kada je počelo širenje Cineplexx bioskopa izvan granica Austrije. Prvi takav bioskop je otvoren u Bolzanu u Južnom Tirolu, Italija.

Tokom 2011. i 2012. godine otvoren je veliki broj bioskopa u Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Makedoniji.

Cineplexx Delta City u Podgorici otvoren je 10. novembra 2011. godine. Na otvaranju je prikazan film crnogorskog reditelja Branka Baletića “Lokalni vampir”. Od 10. novembra, publici u Podgorici je omogućen potpuno novi bioskopski doživljaj i filmsko uživanje, čime je značajno obogaćena kulturna i zabavna ponuda glavnog grada i cijele Crne Gore.

Cineplexx Delta City opremljen je sa najsavremenijom digitalnom opremom koja omogućava izuzetno visok kvalitet slike i zvuka, kao i 3D tehnologije. Bioskop ima na raspolaganju 6 sala sa ukupnim kapacitetom od 1050 mjesta.

Cineplexx je austrijska bioskopska grupacija sa preko četiri decenije iskustva u ovoj oblasti. Danas Cineplexx mrežu čini 50 multipleks i 6 tradicionalnih bioskopa u Austriji, Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Sjevernoj Makedoniji, Albaniji, Grčkoj, Italiji, Kosovu i Rumuniji, sa 300 bioskopskih dvorana. Sa oko 1.500 zaposlenih, Cineplexx bioskope godišnje posjeti više od 12 miliona gledalaca.