Crna Gora je i ove godine prisutna na Evropskom filmskom marketu (EFM) u okviru Berlinskog filmskog festivala, koji se, u uslovima pandemije, realizuje online. Filmski centar Crne Gore na svom virtuelnom EFM štandu predstavlja aktuelnu crnogorsku kinematografiju brojnim evropskim filmskim profesionalcima, izlagačima i akreditovanim posjetiocima platforme marketa.

 

Filmski centar Crne Gore na EFM-u nudi informacije o aktuelnim crnogorskim produkcijama i koprodukcijama, festivalima, filmskim lokacijama, pogodnostima u vezi sa snimanjem u Crnoj Gori, kontaktima. EFM je i ove godine u online formatu omogućio učešće na brojnim vebinarima, prezentacijama, predavanjima, online sastancima sa trenutnim i potencijalnim partnerima, a sve u cilju umrežavanja i uspostavljanja novih saradnji.

 

 

Na crnogorskom virtuelnom EFM štandu predstavljena su dva kataloga: “Montenegrin Cinema 2022”, koji je koncipiran kao pregled aktuelne produkcije, kao i “Film Destination Montenegro” koji obuhvata širok prikaz raznovrsnih filmskih lokacija, pogodnosti za snimanje u Crnoj Gori, kontakte filmskih profesionalaca, kompanija, uz sve neophodne servisne informacije. Posebna pažnja je posvećena promociji programa “Film in Montenegro”.