Crna Gora je i ove godine prisutna na Evropskom filmskom marketu (EFM) koji se realizuje u okviru Berlinskog filmskog festivala.

Filmski centar Crne Gore će na svom štandu u Marriott Hotelu, kao i na virtuelnom EFM štandu, predstaviti aktuelnu crnogorsku kinematografiju brojnim evropskim filmskim profesionalcima, izlagačima i akreditovanim posjetiocima platforme marketa.

 

www.filminmontenegro.me

 

Filmski centar Crne Gore na EFM-u nudi informacije o aktuelnim crnogorskim produkcijama i koprodukcijama, festivalima, filmskim lokacijama, pogodnostima u vezi sa snimanjem u Crnoj Gori, kontaktima. EFM je i ove godine omogućio učešće na brojnim seminarima, vebinarima, prezentacijama, predavanjima, sastancima sa trenutnim i potencijalnim partnerima, a sve u cilju umrežavanja i uspostavljanja novih saradnji.

 

 

Na crnogorskom virtuelnom EFM štandu predstavljena su dva kataloga: “Montenegrin Cinema 2023”, koji je koncipiran kao pregled aktuelne produkcije, kao i “Film Destination Montenegro” koji obuhvata širok prikaz raznovrsnih filmskih lokacija, pogodnosti za snimanje u Crnoj Gori, kontakte filmskih profesionalaca, kompanija, uz sve neophodne servisne informacije. Posebna pažnja je posvećena promociji programa “Film in Montenegro”.

Predstavnici Centra biće dostupni za sastanke tokom svih dana marketa.