Crna Gora je i ove godine prisutna na Evropskom filmskom marketu (EFM) koji se realizuje u okviru Berlinskog filmskog festivala.

Filmski centar Crne Gore će na svom štandu u Marriott Hotelu, kao i na virtuelnom EFM štandu, predstaviti aktuelnu crnogorsku kinematografiju brojnim evropskim filmskim profesionalcima, izlagačima i akreditovanim posjetiocima platforme marketa.

Filmski centar Crne Gore na EFM-u nudi informacije o aktuelnim crnogorskim produkcijama i koprodukcijama, festivalima, filmskim lokacijama, pogodnostima u vezi sa snimanjem u Crnoj Gori, kontaktima. EFM je i ove godine omogućio učešće na brojnim seminarima, vebinarima, prezentacijama, predavanjima, sastancima sa trenutnim i potencijalnim partnerima, a sve u cilju umrežavanja i uspostavljanja novih saradnji.

 

www.filminmontenegro.me

 

Na crnogorskom virtuelnom EFM štandu predstavljena su dva kataloga: “Montenegrin Cinema 2024”, koji je koncipiran kao pregled aktuelne produkcije, kao i “Film Destination Montenegro” koji obuhvata širok prikaz raznovrsnih filmskih lokacija, pogodnosti za snimanje u Crnoj Gori, kontakte filmskih profesionalaca, kompanija, uz sve neophodne servisne informacije.

Posebna pažnja biće usmjerena na promociju aktuelnih filmskih naslova iz Crne Gore.

Predstavnici Centra biće dostupni za sastanke tokom svih dana marketa.