Crnogorski dugometražni igrani film “Između dana i noći” reditelja Andra Martinovića, biće prikazan na 47. Međunarodnom filmskom festivalu FEST u Beogradu, u okviru takmičarske selekcije “Srbija i prijatelji”.

Beogradski FEST održaće se od 22. februara do 3. marta.

Film “Između dana i noći” imaće četiri projekcije na festivalu. Pored Martinovićevog filma, u ovom programu će se naći još dvanaest filmova iz regiona, od kojih će većina biti premijerno prikazana.

Film “Između dana i noći” sufinansiran je od Ministarstva kulture Crne Gore, Filmskog centra Srbije i Radio Televizije Crne Gore. Nastao je u produkciji Artikulacija Film-a, u saradnji sa producentskim kućama Mimesis i Zillion Film.

Film čine tri priče o ocu i sinu u tri vremenska razdoblja: pred kraj Drugog svjetskog rata, u vrijeme pada Berlinskog zida i nakon raspada Jugoslavije. U svakoj od priča, otac i sin će se naći u osobenim, graničnim situacijama, u kojima dolazi do preispitivanja sopstvene egzistencije.

Uloge u filmu tumače: Lazar Ristovski, Tihomir Stanić, Srđan Grahovac, Marko Baćović, Mirko Vlahović, Dubravka Drakić, Danica Ristovski, Jovan Krivokapić i drugi.

Direktor fotografije je Rade Vladić, scenograf Milenko Jeremić, montažer Andrija Zafranović. Muziku su radili Nemanja Bečanović i Slobodan Trkulja, a producent je Ivan Đurović.

Film je premijerno prikazan na Filmskom festivalu u Montrealu 2018. godine, u takmičarskoj selekciji za najbolji debitantski film.