Debitantski dugometražnii film „Poslije zime“ mladog crnogorskog reditelja Ivana Bakrača imao je svjetsku premijeru na prestižnom filmskom festivalu u Karlovom Varima – Karlovy Vary International Film Festival, u okviru takmičarske selekcije East of the West Competition.

 

Reditelj Ivan Bakrač

Photo: KVIFF

 

Film je nastao u produkciji crnogorskih kompanija ABHO Film i Artikulacija Film, a prethodno je podržan od strane Filmskog centra Crne GoreHrvatskog audiovizuelnog centra, Filmskog centra Srbije, kao i Ministarstva kulture Crne Gore, kao i od strane potprograma MEDIA Kreativne Evrope. Film je koprodukcija Crne Gore (ABHO FilmArtikulacija Film), Srbije (Akcija Film, Biberche Productions), Hrvatske (Maxima Film) i Francuske (Arizona Productions).

 

Photo: KVIFF

 

Producent filma je Ivan Đurović, a koproducenti su Maja Ilić, Nikolina Zečević, Damir Terešak i Guillaume de Seille. Direktor fotografije je Dušan Grubin, dok montažu potpisuje Nataša Pantić. Dizajner zvuka je Dario Domitrović, a kompozitori su Alen i Nenad Sinkauz. Kostimografiju je radila Milena Miljković, a scenografiju Dragana Baćović.

 

Glavne uloge u filmu „Poslije zime“ tumače Momčilo Otašević, Ana Vučković, Petar Burić, Maja Šuša i Ivona Kustudić.