Atinsko izdanje 14. Balkans Beyond Borders festivala kratkog filma najavljuje specijalnu projekciju i događaj umrežavanja pod nazivom BBB twinning: Crna Gora, planiran za nedjelju, 14. januar. Fokus ovog programa je na Crnoj Gori, kao zemlji domaćinu nedavno završenog 14. BBB festivala kratkog filma – Edgetales u Nikšiću, a realizuje se u saradnji sa Filmskim centrom Crne Gore i Ambasadom Crne Gore u Atini.

Nakon uspješnog izdanja festivala održanog u Nikšiću prošlog oktobra, festival se vraća u svoj rodni grad Atinu, prateći pristup Twin Cities koji je usvojen posljednjih godina. U okviru atinskog izdanja, saradnja sa Filmskim centrom Crne Gore obuhvatiće projekciju kratkometražnih filmova podržanih od strane Filmskog centra. Nakon projekcije, Ambasada Crne Gore u Atini organizovaće networking događaj u foajeu grčkog filmskog arhiva (Tainiothiki tis Ellados).

Projekcija zakazana za nedjelju, 14. januar u 20 sati, predstaviće niz kratkometražnih filmova, uključujući animirani film “Mali čovjek u velikom kaputu” Miloša Prodanovića i Mila Bešovića, “Crna dama” rediteljke Gane Čomagić, “Moje ime je Ana” reditelja Bojana Stijovića, animirani film “Sine!” Nine Đukanović i Gorana Ivanovića, te “Sve je išlo sigurnim tokom” rediteljke Anje Jovanović.

Nakon završetka projekcije, Ambasada Crne Gore u Atini organizovaće događaj umrežavanja u Grčkom filmskom arhivu, počevši od 21.30h. Ovaj susret pruža filmskim stvaraocima, zaljubljenicima u film i stručnjacima iz industrije priliku da se susretnu i raspravljaju o značajnom doprinosu crnogorske kinematografije te o mogućnostima daljeg jačanja veza između Crne Gore i Grčke.