Projekat “Dolina spomenika” iz Crne Gore reditelja Srđana Vuletića i scenariste Stefana Boškovića, u produkciji Artikulacija Film iz Podgorice, nagrađen je na jubilarnom desetom izdanju prestižnog Koprodukcijskog foruma “When East Meets West” u Trstu.

 

Nagrada “Cannes Producers Network” dodijeljena je crnogorskom timu koji su činili reditelj Srđan Vuletić, producent Ivan Đurović i scenarista Stefan Bošković. Predstavljanjem projekta “Dolina spomenika”, tim ujedno dobio i priznanje za najbolji pitch, u konkurenciji 22 selektovana projekta. Odluku o nagradi donio je žiri u sastavu: Marjorie Bendeck (Connecting Cottbus), Tobias Pausinger (The Match Factory) i Federico Pedroni (RAI Cinema).

 

WEMW forum održan je u okviru Filmskog festivala u Trstu koji je završen u utorak, 21. januara.

 

When East Meets West

©️ Katja Goljat, Matjaz Rust

 

Nagrađeni projekat “Dolina spomenika” prethodno je podržan od strane Filmskog centra Crne Gore na konkursima za razvoj scenarija i razvoj projekta.

Među crnogorskim predstavnicima na forumu “When East Meets West” u Trstu, bio je i Sehad Čekić, direktor Filmskog centra Crne Gore. On je učestvovao na sastanku regionalnih filmskih centara i agencija, kao i drugim aktivnostima.

 

When East Meets West

©️ Katja Goljat, Matjaz Rust

When East Meets West

©️ Katja Goljat, Matjaz Rust

©️ Katja Goljat, Matjaz Rust