Crnogorski projekat „Požari“, reditelja Nikole Ljuce, scenaristkinje Jovane Bojović i producentkinje Bojane Radulović, u produkciji kompanije Code Blue Production, našao se u selekciji ovogodišnjeg programa CoCoPITCH u okviru marketa Connecting Cottbus (CoCo).

Projekat „Požari“ podržan je od strane Filmskog centra Crne Gore na konkursu za sufinansiranje razvoja filmskih projekata. „Požari“ su filmska priča o odrastanju, požudama, razbijanju iluzija i položaju žena u društvu.

“Connecting Cottbus”, koji ove godine realizuje svoje 24. izdanje, filmski je market namijenjen predstavljanju projekata čiji su autori iz istočne Evrope, odnosno projektima koji su na neki drugi način vezani za to područje. Od 9. do 11. novembra, “Connecting Cottbus” će publici, potencijalnim partnerima i agentima prodaje predstaviti nove dugometražne filmske projekte u fazi razvoja i fazi proizvodnje, 13 selektovanih projekata u fazi razvoja (COCOPITCH) i 6 selektovanih u fazi proizvodnje (COCOWIP) iz 13 zemalja istočne Evrope biće predstavljeno na ovogodišnjem izdanju, u okviru online pitching-a.

Svi projekti takmiče se za različite nagrade koje imaju za cilj da ohrabre rad selektovanih autora i producenata i afirmišu dosadašnje aktivnosti.

 

 

Saradnici na scenariju za “Požare” su Nikola Ljuca, Staša Bajac i Bojana Radulović.

U toku krize srednjih godina roditelja, život mlade rukometašice Ane se znatno mijenja dolaskom smrtno bolesno babe u njihovu porodičnu kuću. Jedini spas od nadolazeće smrti, svo troje nalaze u Aninom misterioznom, zgodnom rukometnom treneru. Tokom tri vrela ljetnja dana, u gradu okruženom požarima, uslijediće opsesija, špijunske igre i piromanija koji prate porodičnu krizu.