Crnogorski projekat “Vidra” (radni naziv: „Dolina spomenika“), reditelja Srđana Vuletića i scenariste Stefana Boškovića, u produkciji Artikulacija Film iz Podgorice, selektovan je za ovogodišnji CineLink Co-Production Market, industrijski program Sarajevo Film Festivala.

 

CineLink Co-Production Market objavio je kompletnu listu selektovanih projekata za ovu godinu, a prvi dio selekcije objavljen je u maju ove godine. Podsjećamo, ranije je objavljeno da je crnogorski projekat „Otapanje“ reditelja Ivana Salatića, izabran u okviru selekcije CineLink-a, koja je posvećena prvim i drugim filmovima reditelja.

 

Organizatori CineLink Industry Days programa SFF-a najavili su nešto drugačiji pristup radu kada je u pitanju novo izdanje, zbog prilagođavanju situaciji prouzrokovanoj pandemijom virusa Covid-19. Dio programa koji se odnosi na sastanke koprodukcijskog marketa, prikazivanja work-in-progress projekata, radionice za učesnike, kao i CineLink Talks program, biće održani online, u periodu od 14. do 18. avgusta. Drugi dio programa, koji se odnosi na profesionalce koji će biti u mogućnosti da putuju i organizuju sastanke uživo, održaće se u Sarajevu od 18. do 21. avgusta.

 

Podsjetimo da je selektovani crnogorski projekat „Vidra“, ove godine, na “When East Meets West” forumu održanom u okviru Filmskog festivala u Trstu, nagrađen “Cannes Producers Network” priznanjem. Predstavljanjem projekta, tim je ujedno dobio i priznanje za najbolji pitch, u konkurenciji 22 selektovana projekta.

 

Projekat “Vidra” prethodno je podržan od strane Filmskog centra Crne Gore na konkursima za razvoj scenarija i razvoj projekta.

 

Osam projekata iz Turske, Albanije, Bugarske, Srbije, Crne Gore i Gruzije selektovano je uz prethodno odabranih osam za ovogodišnji CineLink Co-Production Market. Selektovane projekte možete pronaći ovdje.