Dugometražni igrani film “Elegija lovora, crnogorskog scenariste i reditelja Dušana Kasalice, biće prikazan u okviru takmičarskog programa 27. izdanja Festivala autorskog filma u Beogradu, 29. novembra u 21.30h, u Kombank dvorani.

“Elegija lovora” je projekat kompanija Meander Film iz Crne Gore i Non-aligned Films iz Srbije. Podržan je od strane Filmskog centra Crne Gore, kao i od strane Filmskog centra Srbije.

Priča prati Filipa, u interperetaciji Frana Lasića, uglađenog univerzitetskog profesora koji odlazi sa suprugom na odmor. Nakon nekoliko dana provedenih u ugodnom, monotonom ambijentu hotelske banje, njihov naizgleda idealan brak se završava. Čini se da Filipov život propada, ali okovan samopouzdanjem, on svaku novu situaciju u životu prihvati sa neobičnom lakoćom. Filip bježi od problema u malo selo i duboku šumu, gdje će sresti majku i zaljubiti se u djevojku koja je nekada bila zmija.

Nakon premijere filma na Sarajevo Film Festivalu, film je prikazan i na 29. izdanju Hamburg Film Festivala.

Glumačku ekipu, pored Frana Lasića, čine: Savina Geršak, Nikolina Bogdanović, Momo Pićurić, Olivera Vuković, Draginja Voganjac, Lidija Kordić, Lidija Petrone, Zoran Trojanović.

Direktor fotografije je Igor Đorđević, scenografkinja i kostimografkinja Natalija Vujošević, snimatelj zvuka Luka Barajević, montažerka Jelena Maksimović, dok je producentkinja Jelena Angelovski.