7. decembar u 12 časova, KIC “Budo Tomović” sala DODEST

Dragana Jovović, producentkinja iz Srbije dolazi na Treći Podgorica film festival da predstavi svoj najnoviji film – “Teret”, dok Darko Popov, producent iz Makedonije na festivalu predstavlja najnovije ostvarenje “Godina majmuna”.

Na radionici koju u okviru festivala organizuje MEDIA Desk Kreativne Evrope, Jovović i Popov će pričati o filmskoj produkciji, snimanju, finansiranju i plasmanu sa konkretnim primjerima iz svog iskustva u radu na filmovima “Teret” i “Godina majmuna”.

“Teret”, u režiji Ognjena Glavonića je najnagrađivaniji srpski film tokom ove godine. Premijerno je prikazan na 71. Kanskom filmskom festivalu, na Festivalu autorskog filma u Beogradu, osvojio je glavnu nagradu dok je glumac Leon Lučev nagrađen “Srcem Sarajeva” na Sarajevo film festivalu. Više informacija o festivalima i nagradama na http://nonalignedfilms.com/films/the-load/

“Godina majmuna” reditelja Vladimira Blaževskog svjetsku premijeru imao je u Moskvi a do sada je učestvovao na preko 20 regionalnih i internacionalnih festivala kao što su Šangaj, Meksiko, Skoplje, Tirana, Palić, Herceg Novi i Leskovac gdje je osvojio Gran pri – Živojin Žika Pavlović.