Festival dječijeg filma „Porodični dani“, koji se održava od 8. do 18. aprila u bioskopu Cineplexx Delta City u Podgorici, organizuje se ove godine u saradnji sa Filmskim centrom Crne Gore.

Tokom festivala, u bioskopu Cineplexx biće prikazana filmska ostvarenja iz cijelog svijeta za djecu predškolskog i školskog uzrasta. Ideja ovog festivala je da se djeca upoznaju sa kvalitetnim filmovima i da im se kroz zabavni program pruži edukativni sadržaj.

“Filmski centar Crne Gore je, pored podrške produkciji i promociji crnogorskog filma, posvećen i razvoju filmske pismenosti u Crnoj Gori. U  tom smislu, festival “Porodični dani”, čiji raznovrsni repertoar obuhvata evropsku i američku savremenu produkciju, a namijenjen je djeci i mladima uzrasta od 5 do 18 godina, jeste važan dio procesa filmske edukacije i stvaranja gledalačkih navika” rekla je Sanja Jovanović, menadžerka za programske politike i planiranje u Filmskom centru Crne Gore.

„Smatramo da će Dječiji filmski festival „Porodični dani“ znatno obogatiti kulturnu ponudu grada Podgorice, posebno kada se radi o sadržajima namijenjenim djeci.  Drago nam je da ove godine festival organizujemo u saradnji sa Filmskim centrom Crne Gore. Dječiji filmski festival utiče na popularizaciju filmske umjetnosti, a samim tim i na obrazovanje buduće odrasle filmske publike, kao i budućih filmskih autora i stručnjaka. Osim filmskog programa, dio festivala biće i zabavne i edukativne radionice koje će se održati od 13. do 17. aprila u holu bioskopa.” – izjavila je PR Cineplexxa Olivera Bracanović.

Većina filmova na festivalu biće sinhronizovana na naš jezik, što će omogućiti mališanima da nesmetano zavire u neke nevjerovatne i do sad neispričane filmske priče. Na programu će se naći animirani filmovi: „Hotel Transilvanija 3: Odmor počinje“, „Mali Bigfut“, „Tajne avanture mačaka“, „Koko“, „Grinč“, “Ralf rastura internet”… zatim igrani filmovi “Povratak Meri Popins”, “Zec Petar”, “Mala gospođica Dulitl”, “Mia i bijeli lav” i “Zlogonje”.

Posjetioci festivala mogu kupiti ulaznice na blagajnama bioskopa, a cijena bioskopskih ulaznica za ovaj program je niža od standardne.