Festival Tallinn Black Nights produžio je poziv za dostavljanje projekata u razvoju u tri kategorije: filmovi za djecu i mlade, baltički i finski projekti u razvoju, i međunarodni projekti u razvoju.

 

Producenti i reditelji imaju pravo prijaviti se za Works in Progress selekciju sa dugometražnim igranim filmskim projektima koji su do trenutka prezentacije u fazi produkcije ili postprodukcije.

 

Projekti će biti predstavljeni od 15. do 17. novembra 2023. tokom Industry @ Tallinn & Baltic događaja koji se organizuje u okviru Tallinn Black Nights festivala, a biće takođe dostupni i u online formatu nakon prezentacija, kako bi se omogućio pristup širokom rasponu profesionalaca u filmskoj industriji.

 

Prije podnošenja prijave, pažljivo pročitajte Pravila i propise i provjerite da li vaš projekat ispunjava sljedeće kriterijime:

 

  • Dugometražni igrani film za bioskopsku distribuciju sa potencijalom za plasman na međunarodno tržište
  • Projekat ne smije imati međunarodnog agenta za prodaju
  • Projekt nije predstavljen u prethodnim Work in Progress programima na međunarodnim industrijskim događajima, osim prezentacije na događaju u zemlji porijekla

 

Zainteresovani producenti svoje projekte mogu prijaviti putem platforme Eventival, a rok za predaju projekta i pratećih materijala produžen je do 10. septembra 2023.

 

Više informacija možete naći na ovom linku.