Film “Rainbow” (“Duga”), reditelja Aleksandra Vujovića, biće prikazan u okviru revije filmova XI izdanja “Cinema & Arti.Brera”, koja će se održati u bioskopu Anteo u Milanu od 11. do 13. maja.

Revija se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Italije.

Film “Duga” je, od svoje svjetske premijere krajem oktobra 2020. godine, dobio ukupno 36 festivalskih nagrada i priznanja. Selektovan je na preko 60 međunarodnih festivala u takmičarskim kategorijama.

Film “Duga” čiju režiju, montažu i izvršnu produkciju potpisuje Aleksandar Vujović, realizovan je u okviru međunarodnog projekta “CIRCE”, finansiran iz evropskih fondova u produkciji Apulia Film Commission, u izvršnoj produkciji Boka F i uz podrškuFilmskog centra Crne Gore.

 

Film je nastao po motivima istinite priče iz knjige “Dipingo dunque esisto!” prestižnog italijanskog umjetnika Gaetana Grila. Scenario je po autorovoj ideji i sinopsisu napisala Jelena Lela Milošević, direktor forografije je Vladimir Vučinić, izvršni producenti su Anja Sekulić i Aleksandar Vujović, scenograf Stanislav Nikičević, originalna muzička kompozicija Slobodanka Bobana Dabović Đurić, dizajn zvuka, snimanje, obrada i mix Aleksandar Brajovć, music editor Mihailo Miha Radonjić, color grading i mastering radili su Living Pictures iz Beograda, kolorista je bio Filip Orlandić, a specijalne efekte – 2D animacije potpisuje Andrea Carpentieri; supervizor postprodukcije je Stefan Orlandić, šminku i frizuru radila je Milka Stojanović, a kostim Jelena Roganović Đurić.

Uloge tumače: Nikša Radojičić, Miloš Pejović, Ana Vučković i Đorđije Tatić.