Nakon svjetske premijere i nagrade za najbolji film na Balkan Panorama Film Festivalu u Izmiru u Turskoj, film Duga (Rainbow) reditelja Aleksandra Vujovića, imaće špansku premijeru na 32. izdanju prestižnog Aguilar Film Festival-a. Riječ je o jednom od najvećih nacionalnih festivala u Španiji sa GOYA licencom (GOYA® qualifying festival). 
 
Od preko 2000 prijavljenih, Vujovićev film Duga uvršen je u selekciju od 14 međunarodnih filmova, koji će se u kategoriji De Campo takmičiti za nagradu Águila de Oro for Best De Campo Short Film
 
Na festivalu će biti prikazan 121 film u pet takmičarskih kategorija. Festival će se ove godine zbog epidemijoloških okolnosti održati on-line za teritoriju Španije, od 4. do 13. decembra.
Takođe, film Duga nominovan je za nagradu i na 6. Mercy to Universe, međunarodnom filmskom festivalu u Istambulu, u kategoriji International Short Film Competition, koji će se takođe održati u decembru.
Aleksandar Vujović

Aleksandar Vujović

Film “Duga” za koji, uz režiju Vujović potpisuje i montažu, realizovan je u okviru međunarodnog projekta “CIRCE“, finansiran iz evropskih fondova u produkciji Apulia Film Commission, u izvršnoj produkciji Boka F i uz podršku Filmskog centra Crne Gore.

Film je nastao po motivima istinite priče iz knjige “Dipingo dunque esisto!” prestižnog italijanskog umjetnika Gaetana Grila. Scenario je po autorovoj ideji i sinopsisu napisala Jelena Lela Milošević, direktor forografije je Vladimir Vučinić, izvršni producenti su Anja Sekulić i Aleksandar Vujović, scenograf Stanislav Nikičević, originalna muzička kompozicija Slobodanka Bobana Dabović Đurić, dizajn zvuka, snimanje, obrada i mix Aleksandar Brajovć, music editor Mihailo Miha Radonjić, color grading i mastering radili su Living Pictures iz Beograda, kolorista je bio Filip Orlandić, a specijalne efekte – 2D animacije potpisuje Andrea Carpentieri; supervizor postprodukcije je Stefan Orlandić, šminku i frizuru radila je Milka Stojanović, a kostim Jelena Roganović Đurić.

Uloge tumače: Nikša Radojičić, Miloš Pejović, Ana Vučković i Đorđije Tatić.