Dugometražni igrani film u fazi razvoja “Plod”, rediteljke Maše Šarović, prema scenariju Sare Đurović, producentske kuće “Kino”, selektovan je među šest projekata iz cijelog svijeta na International Project Discovery Forum-u u Los Anđelesu. Forum se održava od 12. do 15. maja, u okviru Los Angeles Greek Film festivala.

International Project Discovery Forum daje priliku filmskim profesionalcima da unaprijede svoje dugometražne filmove u razvoju. Filmski stvaraoci učestvovaće u programu  koncipiranom kroz četiri dana intenzivnih radionica i svaki od predstavnika odabranih projekata učestvovaće u finalnom pitch-u. Komisiju će činiti profesionalci iz filmske industrije. „Plod“ će u Americi predstavljati rediteljka filma Maša Šarović.

“Plod” (eng. “Embryo”) podržan je za razvoj projekta i za razvoj scenarija na konkursima Filmskog Centra Crne Gore. Projekat je prošao i međunarodnu radionicu First Films First, zatim koprodukcioni market i pitch program Sofia Meetings, u okviru Sofia Film Festivala.

Pored rediteljke Maše Šarović, ekipu filma “Plod” čine scenaristkinja Sara Đurović, direktor fotografije Igor Lazić i producentkinje Jelena Šoškić i Marija Perović.