Kratki igrani film “Puna glava radosti,” reditelja Branislava Milatovića, uvršten je u takmičarsku selekciju 9. Cortex Sintra Short Film Festivala, koji će se održati od 3. do 10. aprila u Portugalu.

Festival je podijeljen u dvije takmičarske kategorije, nacionalnu i internacionalnu, kao i nekoliko pratećih programa. “Puna glava radosti” će se sa još 16 ostvarenja takmičiti u internacionalnoj selekciji.

Film se bavi odnosom psihijatra i pacijenta u jednoj neobičnoj seansi, a s druge strane predstavlja univerzalnu priču čovjeka dvadeset prvog vijeka kojem su kao izlaz iz egzistencijalnih nedoumica veoma često ponuđena pogrešna vrata.

Ekipu filma čine glumci Slavko Štimac i Marko Baćović. Direktor fotografije je Lazar Radić, producent filma je Đorđe Vojvodić, izvršni producent Danilo Milatović, a film je rađen po motivima istoimene priče Ognjena Spahića.

Ovo je prvi projekat koji je nastao u okviru produkcijske kompanije Bitter Frames Production iz Podgorice. Film je podržan na konkursu Ministarstva kulture Crne Gore, a rađen je u koprodukciji sa Montenegro Art Production i Radio Televizije Crne Gore.