Kulturni centar Bar, u saradnji sa Filmskim centrom Crne Gore, od 3. do 9. februara organizuje filmsku reviju CineBAR 2020. U Domu kulture u Baru biće prikazano ukupno 14 filmova recentne regionalne i svjetske produkcije, uključujući i ovogodišnje favorite za nagradu “Oskar” – filmove “Džoker” reditelja Toda Filipsa i “1917” reditelja Sema Mendesa.

Program CineBAR 2020 dio je strategije Kulturnog centra Bar da, pod simboličnim nazivom “Povratak u bioskop”, revitalizuje bioskop u Domu kulture i pokrene redovan bioskopski repertoar u toku ove godine.

Revija će biti otvorena večeras, projekcijom filmova “Ajvar”, srpsko-crnogorske koprodukcije u režiji Ane Marije Rossi i “1917” britanskog reditelja Sema Mendesa, dobitnika ovogodišnjeg “Zlatnog globusa” u kategorijama za najbolji film i najbolju režiju.

U utorak, 4. februara, na repertoaru je film “Pain and Glory”, čuvenog španskog reditelja Pedra Almodovara, koji je dobio brojne nagrade na festivalima u 2019. godini, kao i “The Gentlemen” u režiji Gaja Ričija.

Srijeda, 5. februar, rezerisana je za hit film godine “Džoker”, te za film “Little Women”, koji je takođe u konkurenciji za nagradu “Oskar” u kategoriji za najbolji film godine.

U četvrtak, 6. februara, biće prikazani filmovi “A Fantastic Woman”, prošlogodišnji dobitnik “Oskara” u kategoriji za najbolji film van engleskog govornog područja, te nastavak legendarnog Kjubrikovog “Isijavanja” – horor “Doctor Sleep”.

Za petak, 7. februar, u programu su francuski akcioni film “The Wolf’s Call”, te crnogorski film “Dohvati nebo”, reditelja Milutina Darića.

U subotu, 8. februara, biće prikazani dugometražni animirani film “Trouble”, te aktuelni svjetski bioskopski hit “Bad Boys for Life”.

Reviju će u nedjelju, 9. februara, zatvoriti komedija “Realna priča” u režiji Gordana Kičića, kao i film “Grudi”, najnovije ostvarenje crnogorske rediteljke Marije Perović.