Filmski centar Crne Gore ostvario je saradnju sa internacionalnim festivalom kratkometražnog filma “Balkan Beyond Borders”, koji se ove godine održavao u Atini, od 17. do 20. oktobra.

Internacionalni festival “Balkan Beyond Borders” je godišnji tematski festival kratkog filma, koji se svake godine održava u drugom balkanskom gradu, slavi balkansku raznolikost i podstiče publiku i stvaraoce na razmišljanje o gorućim savremenim temama kroz medijum kratkog filma.

 

Među kratkometražnim igranim filmovima, u programu ovogodišnjeg izdanja festivala, u netakmičarskoj selekciji posvećenoj partnerima, prikazana su dva kratkometražna filma iz Crne Gore – “Peloid”, reditelja Bojana Stijovića i “Glava puna radosti”, reditelja Branislava Milatovića.

Pored toga, u takmičarskoj selekciji, našao se i crnogorski film “Ogledalo”, Milana Tatara i Iva Lacmanovića.

 

 

Ispred Filmskog centra Crne Gore, gost festivala bila je Danijela Radulović, savjetnica za filmsku produkciju i komplementarne djelatnosti, koja je ujedno i ambasador festivala u Crnoj Gori.

Sa organizatorima festivala bilo je riječi o potencijalnom proširenju saradnje kroz organizovanje nekog od narednih izdanja festivala u Crnoj Gori.

Sastanak je takođe organizovan i sa ambasadorkom Crne Gore u Grčkoj, g-đom Anom Vukadinović, na kom su se razmatrale opcije unaprjeđenja i proširenja saradnje sa Grčkom u oblasti kinematografije.