Međunarodni koprodukcijski forum Kids Kino Industry 2022, biće održan od 27. do 30. septembra 2022. godine u Varšavi, tokom Kids Kino International Film Festivala. Događaj će se održati uživo u Varšavi kao i online, a Filmski centar Crne Gore je i ove godine jedan od pratnera. Glavni fokus foruma biće na evropskim projektima koji su u razvoju, ranoj fazi produkcije ili u post produkciji, ali  i za projekte van Evrope.

Program Kids Kino Industry foruma sastoji se od konferencija, prezentacija, pitching-a najzanimljivijih dječijih koprodukcija, ali i radionica o vođenju marketinških kampanja, distribuciji i programa koji analiziraju evropsko audiovizuelno tržište za djecu. Kids Kino Industry i Cinekid organizuju i program Producers LINK, koji predstavlja trening obuku za producente koji rade na audiovizuelnim sadržajima za djecu. Program je kreiran sa ciljem da stimuliše producente visokokvalitetnih sadržaja, panevropskih koprodukcija namijenjenih djeci.

 

Producers LINK 2022 – učesnici

 

Ove godine, forum će okupiti brojne filmske profesionalce i partnere. Među učesnicima posebnog dijela industrijskog programa Producers LINK, u grupi od 27 selektovanih učesnika, našla se i crnogorska producentkinja Marija Vlahović (ABA Film).

Producers LINK ove godine u fokus stavlja razvoj projekta, finansiranje i marketinške aspekte filmskih projekata. Na online sesiji Producers LINK-a, održanoj 19. septembra, pred početak Kids Kino Industry foruma, Marija Nikčević, savjetnica za međunarodnu saradnju i promociju u Filmskom centru Crne Gore, predstavila je selektovanim učesnicima i partnerima, mogućnosti koje nudi crnogorski kinematografski sistem, kao i Filmski centar.

Producers LINK 2022 online

Producers LINK 2022 online

 

Pored Filmskog centra Crne Gore, kao crnogorskog partnera, tu su i Catalan Films, HAVC, German Children’s Media Foundation – KIDS Regio, Filmski centar Grčke, Kids Kino Industry, Nacionalni filmski centar Letonije, Nacionalni filmski institut Mađarske, Filmski fond Holandije, Norveški filmski institut i Slovački filmski institut. Partner programa je Ambasada Kraljevine Holandije u Poljskoj.

Detaljnije o ovogodišnjem izdanju foruma Kids Kino Industry, možete čitati na www.kidskinoindustry.pl

Kids Kino Industry, kao industrijski segment Kids Kino International Film Festivala kofinansiraju Creative Europe MEDIA program, Filmski institut Poljske, Ministarstvo kulture i nacionalne baštine Poljske i Ambasada Kraljevine Holandije u Poljskoj.