Filmski centar Crne Gore biće jedan od partnera nove međunarodne platforme „ReActing as a Star“ koju Slovenački filmski centar organizuje u sklopu filmskog festivala KRAFFT u Kranju od 16. do 19. juna. Pored Filmskog centra Crne Gore, partneri u ovom programu su i Hrvatski audiovizuelni centar, Filmski centar Srbije, Filmska agencija Sjeverne Makedonije, kao i Sarajevo Film Festival.

Industrijski program „ReActing as a Star“ ima za cilj da okupi glumce, kasting direktore i agente iz regiona, a zamišljen je kao platforma na kojoj će glumci usavršavati svoje znanje i vještine, kao i biti u prilici da ostvare nove kontakte sa renomiranim glumcima, rediteljima, kasting direktorima i agentima iz regiona i cijelog svijeta.

Radionice, panele i masterklase sa odabranim glumcima iz cijelog regiona vodiće poznata makedonska rediteljka Teona Mitevska, zatim glumci Leon Lučev i Jelena Graovac Lučev, hrvatski reditelj Dalibor Matanić, kasting direktori Natalie Cheron i Yngvill Kolset Haga, kao direktor pokreta i koorinator snimanja intimnih scena na filmu i televiziji Ita O’Brajen.

Pored brojnih glumaca iz regiona, u programu „ReActing as a Star“ će učestvovati crnogorske glumice i glumci: Anđela Radović, Milica Šćepanović, Emir Ćatović i Kristina Obradović.

Filmski centar Crne Gore će u nedjelju, 19. juna, biti i domaćin posebnog događaja koji će okupiti sve učesnike festivala kako bi predstavio svoj rad i ujedno promovisao Crnu Goru kao filmsku destinaciju.