Filmski centar Crne Gore će i ove godine učestvovati na FOCUS Digital filmskom marketu u Londonu, koji se održava od 7. do 10. decembra u hibridnom formatu. U okviru svog virtuelnog paviljona, Filmski centar će predstaviti program „Film in Montenegro“ koji promoviše Crnu Goru kao atraktivnu filmsku destinaciju kroz pregled najatraktivnijih filmskih lokacija i potencijala, te podsticajnih mjera za strane producente (cash rebate), kojima se dodatno stimuliše razvoj kinematografskog sektora u našoj zemlji.

 

 

Tokom četiri dana virtuelnog marketa, učesnici će biti u prilici da isprate i bogat konferencijski program koji se sastoji od predavanja, panela, masterklasova, radionica i prezentacija. Kako bi se osiguralo da je u potpunosti prilagođen potrebama filmske industrije, ovaj program je razvijen u saradnji sa Savjetodavnim odborom za programski sadržaj, koji uključuje predstavnike vodećih tijela britanske filmske industrije – Pact, The Production Guild, Directors UK, British Film Institute, British Film Commission, UK Screen Alliance, ScreenSkills i Advertising Producers Association.

 

Predstavnici Filmskog centra Crne Gore će biti dostupni registrovanim učesnicima za sve informacije u vezi sa lokacijama i povoljnostima u vezi sa snimanjem u Crnoj Gori. U planu je niz sastanaka sa menadžerima lokacija, predstavnicima filmskih fondova i centara, producentskih kompanija i filmskih servisa.

 

Filmski market FOCUS se održava u Londonu sedmu godinu za redom u organizaciji The Location Guide, a predstavlja jednu od najvažnijih svjetskih platformi za promociju filmskih destinacija. Filmski centar Crne Gore je učesnik FOCUS-a od 2019. godine.