Filmski centar Crne Gore ovogodišnji je učesnik FOCUS marketa u okviru kojeg će promovisati filmske lokacije u Crnoj Gori internacionalnim produkcijama i menadžerima lokacija.

 

Focus 2019 održava se u Business Design Centru u Londonu 3. i 4. decembra.

 

Filmski centar Crne Gore na ovogodišnjem Focus marketu filmskih lokacija našao se među 250 izlagača iz preko 70 zemalja svijeta.

 

 

Na crnogorskom štandu će biti predstavljene lokacije sabrane u katalogu Montenegro Film Destination, koji je realizovan u saradnji sa Ministarstvom kulture Crne Gore i programom Creative Montenegro. Pored ovakve prezentacije, dogovoren je niz sastanaka sa menadžerima lokacija, predstavnicima filmskih fondova, centara, producentskih kompanija i filmskih servisa.

 

 

Za potrebe predstavljanja na sajmu, Filmski centar Crne Gore je u saradnji sa kompanijom The Location Guide iz Londona organizovao posjetu iskusnih britanskih menadžera za lokacije koji su obišli Crnu Goru i njene filmske lokacije i upoznali se sa uslovima za snimanje, Vladinim podsticajnim mjerama za inostrana snimanja u Crnoj Gori, kao i sa administrativnim procedurama, smještajnim kapacitetima i slično. Urednica portala Thelocationguide.com objavila je članak o njihovom boravku u Crnoj Gori, kao svojevrsnu uvertiru u prezentaciju Filmskog centra na sajmu FOCUS.

 

Priču o posjeti britanskih skauta možete pročitati ovdje.