Predstavnici Filmskog centra Crne Gore prisustvuju 13. izdanju Pulja filmskog foruma (Apulia Film Forum) koji se održava u Brindiziju od 12. do 14. decembra u okviru projekta prekogranične saradnje između Italije, Albanije i Crne Gore – CIRCE PLUS.

 

Pulja filmski forum ima za cilj da podstakne umrežavanje i partnerstva među profesionalcima iz audiovizuelnog sektora, kako bi se promovisala razmjena dobrih praksi i razvijali koprodukcijski projekti, naročito sa Italijom.

 

I ove godine, forum je podijeljen u dvije sekcije – italijansku i inostranu. Italijanska sekcija namijenjena je italijanskim audiovizuelnim projektima koji su u potrazi za inostranim koproducentima, dok je inostrana sekcija namijenjena projektima iz cijelog svijeta koji traže italijansku koprodukciju ili izvršne producente. Među odabranim projektima našla se i „Vidra“ Srđana Vuletića, kao manjinska italijanska koprodukcija.

 

Na poziv organizatora, Filmske komisije regije Pulja, forumu prisustvuju i producenti iz Crne Gore: Ivan Đurović (Artikulacija Film), Nikola Vukčević (Galileo Production) i Milena Charan (Taurus Film) koji će imati priliku da učesnicima foruma predstave svoje projekte.

 

Pulja filmski forum realizuje se u okviru CIRCE PLUS projekta prekogranične saradnje između Italije, Albanije i Crne Gore. U narednim mjesecima predviđena je serija konferencija, radionica i foruma koje će biti organizovane u italijanskim regijama Pulja i Molize, kao i u Albaniji i u Crnoj Gori, sa namjerom da se stimuliše saradnja među filmskim profesionalcima iz tri zemlje.

 

 

Tim povodom, u sklopu foruma organizovan je i sastanak sa partnerima iz Italije i Albanije na kome je bilo riječi o nastavku saradnje kroz nove projekte prekogranične saradnje u audiovizuelnom sektoru.