Film “Granice kiše” Vlastimira Sudara i Nikole Mijovića proglašen je najboljim filmom na međunarodnom filmskom festivalu u Parizu – L’Europe autour de l’ Europe (‘Evropa oko Evrope’) – i osvojio glavnu nagradu festivala ‘Prix Sauvage’. Film je osvojio i nagradu koju na festivalu dodjeljuje žiri mladih.

Debitantsko ostvarenje Sudara i Mijovića je na pariskom festivalu, održanom od 14. do 31. marta, imalo svoju francusku premijeru u kultnom bioskopu “L’ Entrepot”.

Žiri je ocijenio da je: “pobijedio film koji afirmativno gleda na život, što je danas više nego potrebno. To je film u kome ljubav stoji uspravno, kao dokaz i potvrda samoj sebi.”

Poslije nagrada u Italiji i Francuskoj u martu mjesecu, film nastavlja uspiješan niz međunarodnih prikazivanja koji je započeo svjetskom premijerom u Montrealu. Nakon toga, prikazan je na filmskim festivalima u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Rusiji, Švedskoj i zemljama regiona.Iza filma stoje producentske kuće Montenegro Max Films iz Podgorice, Balkan Kino iz Beograda, Media Plus iz Beograda i Oskar Film iz Banja Luke. Film su finansirali Ministarstvo kulture Crne Gore, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, Filmski centar Srbije, Geteborški filmski festival, a učestvovala je i Radio televizija Crne Gore.