Inkluzivni filmski kamp „Uhvati film 2022“ počinje u petak 1. aprila 2022. godine, u Centru za kulturu u Pljevljima.

Nevladino udruženje Art 365 i producentska kuća Live production raspisali su Javni poziv za učešće u projektu Inkluzivni filmski kamp “Uhvati film 2022 koji će se realizovati tokom aprila u Pljevljima.

Ovaj kamp predstavlja profesionalni program koji pomaže osobama sa invaliditetom u učenju o filmskoj produkciji, razvoju filmskog projekta i ovladavanju vještina za pozicije koje im mogu pomoći pri zapošljavanju u filmskoj i medijskoj industriji.

Polaznici inkluzivnog filmskog kampa su srednjoškolci i lica sa invaliditetom iz lokalne zajednice, dok su predavači filmski stvaraoci iz zemlje i regiona.

U aprilu će, takođe, uslijediti filmske radionice na kojima će polaznici/e učiti o scenariju, snimanju, produkciji, režiji, montaži i postoprodukciji kratkih filmova. Prateći savremene tehnologije i upotrebu video materijala na društvenim mrežama, planirano je da finalni produkt kampa budu kratkometražni igrani i dokumentarni filmovi na temu invaliditeta. Radionice će voditi reditelj Sead Šabotić i dramaturškinja Teodora Kipa.

Kroz segment “Friends film experience” polaznicima će svoja iskustva iz svijeta filma približiti renomirani glumci, reditelji, producenti i scenaristi iz zemlje i regiona.

Glavni cilj projekta je smanjenje socijalne distance prema licima sa invaliditetom u Crnoj Gori i stvaranje uslova za veću vidljivost, te njihovo uključivanje u filmske projekte. Filmovi koji nastanu u okviru Inkluzivnog filmskog kampa „Uhvati film 2022 “ biće prikazani na Filmskom festivalu “Uhvati film” u Kotoru.

Prijave sa kraćom biografijom i kontakt podacima dostaviti na mail art365nvo@gmail.com. Broj mjesta je ograničen.

Inkluzivni filmski kamp „Uhvati film 2022 “ podržan je od strane Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta i JU Centar za kulturu Pljevlja. Projekat je dio regionalne mreže “Filmski festival “Uhvati film” koji realizuju partnerske organizacije iz regiona KAO Parnas Novi Sad, Udruga Spirit Rijeka, HO Partner Banja Luka i NVU Art 365 iz Podgorice.